Du behöver inte lämna hemmet

Samtalsterapi har hjälp mig, det är något som kan hjälpa vid många olika typer av tillfällen. Om man behöver hjälp med något, eller kanske bara vill prata med någon som kan lyssna, kan samtalsterapi vara vad du letar efter. Man kan ta del av samtalsterapi online eller via fysiska möten. Idag tänkte jag prata mer om vilka fördelar det finns med onlineterapi.

Det finns flera fördelar med att använda sig av samtalsterapi online, här är några:

1. Du kan få hjälp när som helst på dygnet. Det är bara att kolla in webbplatsen när det passar dig och börja prata.

2. Det är helt anonymt. Ingen vet vem du är eller vad du pratar om, så du kan berätta precis vad du vill utan att behöva vara rädd för att bli ertappad. Allmänt med samtalsterapi är ju faktiskt att terapeuten har tystnadsplikt och du kan vara säker på att det du säger stannar mellan er.

3. Samtalsterapi online kan hjälpa dig med en rad olika problem, inte bara psykiska problem. Det kan vara allt från att få hjälp med att sluta röka till att få reda på mer om en specifik diagnos.

4. Du kan använda dig av samtalsterapi online utan att behöva lämna hemmet. Inget krångel med att ta tid ur din dag och åka iväg till en terapeut, du kan prata direkt från soffan. Det är perfekt om du har svårt att ta dig från hemmet av olika anledningar, kanske att det inte finns bra förbindelser med kollektivtrafik.

5. Du kan oftast hitta bra erbjudanden på samtalsterapi online. Det är ofta mycket billigare än att gå till en terapeut i verkliga livet.

Samtalsterapi online kan vara ett fantastiskt alternativ om du vill få hjälp med något, eller bara vill ha lite sällskap. Du kan använda dig av samtalsterapi online när som helst på dygnet, och det är helt anonymt.